23 Şubat 2011 Çarşamba

Limonlu Cup Cake

Bu sıralar çok fazla Cup Cake/Muffin tarifi var kitaplarda, dergilerde. Ben de bu furyaya bir elimi uzatmak istedim, bakalım kat kat pastalar gibi sergilenebilen bu tek porsiyonluk lezzetler nasıl yapılıyormuş. İlk denemem Lorlu ve Fesleğenli tuzlu bir muffindi. Sabah kahvaltılarında veya brunchlar için ekmeğe farklı bir alternatif olması açısından hoş bir lezzet. Lorlu ve Fesleğenli muffinin fotoğrafını çekmediğim için bir sonraki yapışımda resmini çekip tarifini vereceğim. İkinci denemeni tatlı olması için Limonlu olarak yaptım.Hafif ve keyifli bir lezzet elde ettim.

İşte malzemeler:

250 gr un 1.5 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 250 gr tereyağ 125 gr toz şeker 5 yumurta 2 tatlı kaşığı vanilya özütü 2 çay kaşığı limon rendesi ve 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

55 gr oda sıcaklığında tereyağ 250 gr pudra şekeri 20 ml. süt 55 gr sıvı yağ 1 tutam vanilya

1-Un,kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.

2-Bir başka kapta tereyağını yumuşatın ve şekerle krem haline gelinceye kadar çırpın.

3-Tek tek yumurtaları, vanilyayı ve limon suyu ve rendesini tereyağlı karışıma ekleyin.

4-Bu karışımı un, kabartma tozu, ve tuzun bulunduğu kaba ekleyin ve iyice çırpın.

5-Elde ettiğiniz bu karışımı yağladığınız cupcake kaplarınıza dökün.Kek kabaracağı için bir miktar pay bırakın ki, cupcake'ler taşmasın.

6-Önceden 180C de ısıttığınız fırına 30-40 dakika üzeri altın sarısı olana dek pişirin.Kürdan veya bıçağın ucuyla içini kontrol edebilirsiniz.

Cupcake'ler fırında pişerken üzerine sürülecek karışımı hazırlayabilirsiniz.

7-Bütün malzemeleri beyaz renk alana ve pütürsüz olana kadar mikserle çırpın.Karışımınız hazır.Bu karışımı ister sıkma torbasına koyup cupcake'lerin üzerine sıkın ve bir spatula ile düzleştirip üzerine isteğe göre kırpık beyaz çikolata serpebilirsiniz.

Afiyet olsun, CélineBahar

3 yorum:

  1. çok yummy gözüküyorlar ama bunlar neden kabarmamış????

    YanıtlaSil
  2. Kabardı :) ama üzerlerine krema koyabilmek için keserek düzleştirdim.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten harikaydı. daha fazlasını yemek istiyoruz! eline sağlık ^^

    YanıtlaSil