16 Mart 2011 Çarşamba

Tarçınlı Kurabiye

Geçen hafta içinde bir çift arkadaşımızın evine şarap-şömine-sohbet keyfi yapmaya gittik.
Sıcak şarabın yanında nefis Tarçınlı kurabiyeler ikram edildi.Resimlerini çektik fakat ne yazık ki güzel çıkmadı. Sizlerle paylaşamayacığım için üzüldüm :(
Fazla üzüntü kalbe zarar diye düşünerek kolları sıvadım ve hemencecik kendi tarçınlı kurabiyelerimi yaptım.
Malzemeler:
200 gr un
100 gr oda sıcaklığında küp küp kesilmiş tereyağ
65 gr pudra şekeri
1 yumurtanın beyazı
2 tatlı kaşığı tarçın
Derin bir kasenin içine öncelikle unu boşaltın.Ortasına bir çukur açıp yumurta beyazını, pudra şekerini, tereyağı, ve tarçını ekleyin ve yumuşak bir hamur oluncaya dek yoğurun.
Unladığınız tezgahın üzerine bu hamuru açın ve dilediğiniz kalıplarla şekil verin.
Fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkarttığınız kurabiyelerin üzerine isteğinize göre pudra şekeri, kakao, ve/veya tarçın serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
CélineBahar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder